Who is Tanja?

Tanjina plesna pot se je začela pri 9 letih v plesni šoli Pingi, kjer je trenirala rock’n’roll. Nato je svojo plesno pot nadaljevala v plesni šoli Power Dancers. Takrat je pod okriljem Natke Geržina bila članica plesne skupine Dancing Angels s katero je nastopala v Sloveniji. Nastopale so v vseh večjih mestih v sklopu Popstars Tour s skupino Bepop. Nadomeščala je plesne tečaje v plesni šoli Natke Geržina in v Plesni šoli Sebastian. Iz otroštva v najstništvo je začela obiskovati tečaje jazza in se vključila v English Student Theater na II. Gimnaziji v Mariboru, kjer je pod okriljem Mojce Cvikl trenirala jazz in sodelovala v plesno/pevsko igralski predstavi Queen-We will rock you. Leto kasneje je sodelovala pri odprtju plesnega društva Rekreativo, kjer je poučevala hip hop. Takrat se je s svojo skupino udeležila tudi plesnega tekmovanja Plesni utripi pod okriljem Plesne Izbe Maribor. Leta 2015  se je srečala s salso na Plesno rekreacijskem centru Jam, kjer je 2 leti obiskovala tečaj salse pri GM Studiu. Njena plesna strast jo je konec leta 2016 ponesla v Ljubljano k Ani Uršič, srčni osebi, fantastični plesalki, ki svoje plesno znanje v Sloveniji deli že več kot 8 let. Tisto leto jo je Ana povabila v svojo plesno skupino Lupitas. S plesno skupino je nastopala po večjih festivalih in dogodkih v Sloveniji in tujini. Zraven plesa, ki jo spremlja že celo življenje je profesorica biologije in kemije in magistrica kemije. Tako čuti strast do narave. Ko ni v dvorani, je najraje nekje na Pohorju ali na sosednjih slovenskih hribih.

Njena pot se nadaljuje tukaj in zdaj pod imenom Brilliant Salsa. Na ljudi želi prenesti pozitivno energijo s plesom, nenehnim učenjem, povezovanjem, druženjem. Kot v življenju se tudi v plesu učenje nikoli ne konča, kar pa je tudi eden izmed razlogov zakaj tako rada pleše..ker se uči in lahko uči.

 

IZOBRAŽEVANJA: Goran Marić (MB), Ana Uršič (LJ), Mark in Aleksandra (Dancefloor, LJ), Sofia Sherocka, Nataša Pavičević (Salsa Fusion), Hrvoje Kraševac (Fever, ZG), Jakov Krželj (Centar plesa, Split), Griselle Ponce, Eddie Torres (NY), Juan Matos & Fabiana Leone (IT), Bersy Cortez (Venezuela), Rodrigo Cortazar (Mehika), Gaby&Estefy, David Vehovec (Enitan)

NASTOPI s plesno skupino LUPITAS 2017

-Magic Slovenian Salsa Festival (LJ),

-Dancefloor (LJ), Afro Latin Village (Ankaran),

-Salsa Latina Istriana (Pula),

-Svjetski dan plesa (ZG),

-Maribor Salsa Congress,

-Eurofit Fest (Medvode),

-Plesnorekreacijski center Jam (MB).

Nastopi 2018

-Malta Dance Festival (Malta),

-Pod isto streho (PRC JAM, MB),

-Plesom do osmjeha (ZG),

-Božični večer (LJ),

-Magic Slovenian Salsa Festival (LJ),

-Salsa Latina Istriana (Pula),

-Afro Latin Village (Ankaran),

-Grazy Salsa Festival (Gradec),

-Croatian Summer Salsa Festival (Rovinj),

-Miss Earth Slovenije (september 2018)

-Vienna Salsa Congress (Dunaj, december 2018)

NASTOPI 2019

-Salsa Latina Istriana (Pula)